قطعه الماسی درشت تر از کل سیاره زمین!!!

ساخت وبلاگ

باورکردنی نیست اما اخترشناسان یک جرم سماوی را کشف کرده اند که احتمالاً یکپارچه از الماس تشکیل شده است.

... ماجرای این کشف شگفت انگیز به حدود یک سال و نیم پیش بازمی گردد. در یکی از روزهای ماه دسامبر 2009، گروهی از اخترشناسان به رهبری ماتیو بیلز (1) از دانشگاه فناوری سوینبرن (2) در شهر ملبورن استرالیا به کمک رادیوتلسکوپ مشهور پارکز (3) مشغول رصد اعماق آسمان بودند که یک تپ اختر عجیب و غریب را کشف کردند (تپ اخترها درواقع ستاره های نوترونی بسیار چگال هستند که با سرعت سرسام آوری - بعضاً تا یکهزار دور در ثانیه - به دور خود می چرخند!). مطالعات بیشتر طی یک ماه بعد از کشف این تپ اختر مشخص کرد که یک جرم ناشناخته دیگر هم حول این تپ اختر در حال گردش است. براساس اندازه گیری های صورت گرفته، جرم این جسم سماوی ناشناخته تقریباً نصف جرم سیاره مشتری است و با فاصله ای درحدود 600000 کیلومتر (یعنی تقریباً 1.5 برابر فاصله ماه از زمین) در حال چرخش حول آن است.

اما ماهیت این جرم سماوی ناشناخته چیست؟ اخترشناسان معتقدند که این جرم در اصل یک ستاره بوده که در طول زمان به تدریج لایه های سبک تر بیرونی آن جذب ستاره سنگین نوترونی (تپ اختر) شده و بنابراین عمدتاً یک هسته کربنی از آن باقی مانده است. اما با توجه به جرم زیاد این توده کربنی - که تقریباً نصف سیاره مشتری است - فشار فوق العاده زیادی در لایه های درونی آن حاکم است و این فشار بسیار بالا سبب کریستالیزه شدن کربن و تبدیل آن به یک توده الماس کیهانی غول آسا می شود.

واقعاً حیرت انگیز است. درحالیکه یک قطعه الماس بسیار کوچک در زمین قیمتی فوق العاده زیاد دارد آن بالاها در آسمان، الماسی بسیار بزرگ تر از کل سیاره ما در کهکشان شناور است. به راستی که ثروت واقعی را باید در آسمان ها جست.

 

تکنولوژی روز دنیا...
ما را در سایت تکنولوژی روز دنیا دنبال می کنید

برچسب : قطعه الماسی درشت تر از کل سیاره زمین!!!, نویسنده : ایمان رنجبر iman-ranjbar بازدید : 677 تاريخ : 25 / 1 / 1392 ساعت: 21:09