مرگ خورشيد!

ساخت وبلاگ
یک ستاره پس از تولد و گذران عمر ، وارد مرحله مرگ و پایان موجودیت می‌شود.مرگ يك ستاره از چند میلیون تا چند میلیارد سال متغیر است خورشيد ما هم که یک ستاره است و از این قاعده مستثنی نیست.

ذخایر هیدروژن خورشید به ما این وعده را می‌دهد که تا حدود 5 میلیارد سال دیگر دغدغه‌ای نداشته باشیم. خورشید تقریبا بصورت امروزی ، ستاره‌ای زرد که به اندازه قرص ماه دیده می‌شود، خواهد بود. ولی 5 میلیارد سال بعد بیشتر هيدروژن موجود در هسته خورشيد ، گداخته شده و صرف تهیه هليم می‌شود. در آن زمان جاذبه باعث انقباض هسته شده و فشار و دمای آن را افزایش خواهد داد. هيدروژن شروع به سوختن در پوسته اطراف هسته خواهد کرد.انرژی حاصل از همجوشي هسته اي در پوسته ، باعث انبساط لایه‌های خارجی خواهد شد، تا اینکه خورشید تبدیل به یک غول سرخ شود. هلیوم هم به كربن و هسته اي تبدیل خواهد شد.

وقتی خورشید منبسط می‌شود تا تبدیل به یک غول سرخ شود ، قطرش حدود 150 برابر بزرگتر می‌شود (بدلیل همین افزایش حجم است که غول نامیده می‌شود). با افزایش حجم ، دمای سطح خورشید به آرامی کاهش می‌یابد و گازهای منبسط شده و داغ حرارت خود را از دست می‌دهند. رنگ خورشيد از زرد به نارنجی و سپس قرمز تغییر می‌کند. بخاطر بزرگتر شدن سطح خورشید ، درخشندگی آن هزار برابر افزایش یافته و نور بیشتری ساطع می‌کند.

خورشید مدت 100 میلیون سال را به شکل یک غول سرخ سپری خواهد کرد، سپس لایه‌های سست بیرونی از آن جدا خواهند شد. سرانجام خورشید به شکل یک كوتوله سفيد يا سياهچاله باقی مانده و به تدریج از بین خواهد رفت. اما زمين چه خواهد كرد؟ براي ديدن بقيه روي ادامه مطلب كليك كنيد.

v9172_654.jpg

تکنولوژی روز دنیا...
ما را در سایت تکنولوژی روز دنیا دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : ایمان رنجبر iman-ranjbar بازدید : 394 تاريخ : 10 / 4 / 1392 ساعت: 15:10